Pauls GolfskolaPauls Golfskola
Forgot password?

Golf

Den 16 juli 1941, mitt under brinnande världskrig, samlades några trogna Hookgäster, sex herrar och tre damer, på Herrgårdspensionatet och bildade Hooks Golfklubb. Samma år blev klubben medlem i Svenska Golfförbundet. De var golfentusiaster som spelat golf på den lilla 4-hålsbanan som byggts 1934 och sedan byggts ut till en 6-hålsbana 1936. Till banan fanns också en timrad klubbstuga.

Två golfbanor

Anläggningen kan nu visa upp två 18-hålsbanor, i vacker Smålandsnatur, detta ger klubbens medlemmar och alla herrgårdsgäster en perfekt golfanläggning. De senaste åren har åtskilliga förbättringsarbeten genomförts både på golfbanorna och på anläggningen.

Parkbanan

Golfintresset ökade och 1974 hade klubben 185 medlemmar för att fyra år senare ha ökat till 400. Arbetet fortsatte med att bygga ut Parkbanan till 18 hål. 1984 är Parkbanan färdigbyggd till en 18-hålsbana och golfanläggningen kan nu ståta med en fin bana kompletterad med en nybyggd drivingrange.

 

Skogsbanan

1987 fanns det sju provisoriska hål på den bana som senare kom att kallas Skogsbanan. Dessa hål betraktades som en övningsbana i början. 1991 blev nio riktiga hål klara på Skogsbanan. Detta samtidigt som klubben firade 50-års jubileum. 1992 stod ytterligare nio hål klara på Skogsbanan och banan är nu en fullständig 18-hålsbana som gör skälet för namnet Skogsbanan. En klurig bana med smala fairways och en hel del vatten.